keskiviikko 29. elokuuta 2012

Syksy on täällä...

Eilen kannoin parvekkeelta kesäkukat roskiin koska olivat jo tulleet tiensä päähän tämän kesän osalta:(
Parvekkeesta tuli niin ankean näköinen, että piti keksiä jokin konsti tupakkatilaani piristämään, no tässä on mietinnän tulos:
Tämmöistä maisemaa nyt siis katselen siihen asti, että keksin jotain muuta:) Ja koska syksy on siis tullut neuloin tämmöiset:

skootterointisukat:) Sisareni muistutti, että nilkat saattavat olla vaarassa saada reuman joten neuloin tälläiset sukat...mallin mukaan nämä ovat joogasukat, mutta ajattelin niiden toimivan myös säärystiminä tossuissa. Ei olisi niin ahdasta tossussa, jos sukassa ei ole kärkeä eikä kantapäätä ja säärystin pysyy paremmin alhaalla, kun se ulottuu jalkapöydän ympäri vähän matkaa, saa nähdä toimiiko?
Joku pahus oli kaatanut skootterini parkkipaikalla ja nyt siitä on ojanpuoleinen peili rikki:( alakerran rouvasihminen tuli onneksi kertomaan, että skootteri on nurin pihalla.
Ja vielä kuva Tiiti-neidistä joka vissiinkin luulee olevansa hyvässäkin piilossa:)

torstai 23. elokuuta 2012

Kirppislöytöjä

Täällä meidän kylän torilla on koko kesän ollut tiistaisin kirpputori. Olen siellä muutaman kerran pyörähtänyt löytämättä koskaan mitään, mutta viime tiistaina löysin, tämän hienon puurasian, sisälle mahtuu sukka-ym puikkoja, sakset ja muuta neulomiseen tarvittavia tavaroita sekä
tämän posliiniastian. Tämän käyttötarkoitus on varmaan ollut marmeladirasia tai joku muu hilloastia, mutta minulla sen sisältä löytyy Balkkanin juhlaa:) Molemmat maksoivat huimat 2€

Pian sukkaprojekti edistyy pikkuhiljaa..Nyt on puikoilla myös edelleen neuletakki ja koukulla makuuhuoneen verho. Olenkin ajatellut siirtyä systeemiin, että esim. tänään neulon Pian sukkaa, huomenna neuletakkia, ylihuomenna virkkaan verhoa ja taas alusta:) näin kaikki projektit edistyvät tasaista tahtia pikkuhiljaa. Puikoille pääsyä odottaa myös oranssi Nalle josta suunnittelin tekeväni säärystimet nyt, kun syksy on saapunut skootterin kanssa kruisaillessa ranteet ja nilkat palelevat eniten.

tiistai 21. elokuuta 2012

Viikolla puuhasteltua

Koska kunta tekee jotain sähköhommia lähistöllä on sähköt menneet ja tulleet sillä seurauksella, että myös netti menee ja tulee...viimeksi yhteys oli perjantaista maanantaihin kadoksissa, huoh!
Mutta syy miksi nyt aloin kirjoittelemaan on se, että koska nuoruudessani onnistuin ohittamaan Hippi-vaiheenkoknaan niin se on selvästikin tullut takautuneena nyt:) Kukkia on;
Käsityösaksissa ruusu, ihanat!

Skootterissa, kypärässä ja vielä on tallessa muutama tavaraboxia varten sitten, kun se tulee paikalleen. On myös kukalliset keittolevyn suojukset;

Ihanat Myrnat, löysin nämä Riihikoskella olevasta aarrekaupasta, Kolme kolikkoa aaahh koko talon alakerta täynnä kaikkia eilisen tavaroita ja astioita. Hyllyjen välissä liikkuessa tulee kyllä vähän norsu posliinikaupassa-efekti ja kaikkea huomaa tarvitsevansa juuri nyt.
On täällä myös touhuiltu hyödyllisiäkin hommia...metsästä kotiutui  puoli kassillista kanttarelleja, ei eivät ole itse poimittuja vaan kaverin kautta saatuja:)
Hirvensalmenlaisesta metsästä poimittuja mustikoita, osa on pakastettu ja osasta tein mustikkahilloa
Melkein unohdin tämän...olen tehnyt keittiöremonttia vaihtamalla kaapeista vetimiä pikkuhiljaa.... niin tämäkin kuuluu siihen kukkaislapsiosastoon:)
Ja kyllä on myös käsitöitä tehty Pialle pitkiä ylipolvensukkia, neuletakkia ja visiitti Lankamaailmaan innoitti virkkaamaan:) työnalla on verho makuuhuoneeseen. Virkkaaminen ei ole minun suosikkilajini koska en osaa tehdä muuta kuin täysiä ja tyhjiä ruutuja, mutta toivon tämän valmistuvan sillä malli on ihana

tiistai 14. elokuuta 2012

Päiväretkellä

Tänään oli niin kaunis aamu, että päätin lähteä päiväretkelle Paloäkeen ruusuisella skootterillani
Koska minulla on kolmen aloituksen kirous mukaan lähti puikot, mallilehti, iso muki kahvia ja kerä Dropsin Alpacaa. Löysin sisareni ateljeesta kivan neuletakkimallin ja siksi piti taas aloittaa alusta:)
Niin kuin huomaatte ihan on alkutekijöissään tämä...Kyllä olikin mukava ilma istua keinussa, juoda kaffetta ja ihmetellä maailman menoa

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ihanaa Alpacaa

Ostin Tapion kaupan ale.sta ihanaa alpacaa ja nyt siitä on tulossa neuletakki
Olin ajatellut neuloa Dropsin malleista neuletakin, mutta ohje oli niin pitkä ja vaikealukuinen etten jaksanut sitä.
Niinpä tästä tulee nyt kokoelmamalli:) Mallineule on napattu siitä Dropsin neuleesta ja muut ohjeet Novitan lehdestä:) Neulon etu-ja takakappaleet yhtaikaa pyöröpuikolla kainaloon asti joten silmukoita on yhdessä kerrosessa ihan kiitettävän paljon 301!
Ensi viikolla on rahapäivä ja olen suunnitellut tekeväni retken uuteen Turussa avattuun Lankamaailman myymälään. Liikkeen viralliset avajaiset ovat vasta loppukuusta, mutta avasivat hiljaisuudessa jo. Odotan paljon hyviä avajaistarjouksia:)

maanantai 6. elokuuta 2012

Kesäretki osa 2

Torstai-aamuna heräsimme kissojen kanssa matkapäivään, olimmehan lähdössä Hirvensalmelle juhlistamaan 70v synttäreitä:)

Tässä makatavarat viikonlopun matkaa varten. Jotenkin en sitten osaa ollenkaan matkustaa kevyesti ja nytkin oli matkalaukussa ihan liikaa vaatteita.

Maisemat matkalla Aurasta Hirvensalmelle ovat moninaiset, onhan välimatkaakin n 400 kilometriä.
Matkustussää oli mukava ei liian kuuma eikä vesisadetta
Perillä saunottiin tietysti melkein joka päivä ja mikäs on saunoessa, kun tontilla on ihana rantasauna.

Rantasaunalla oli mukana erinäisiä varusteita; neuleita Taijalla ja minulla, kahvia siideriä ja muita saunajuomia

Minulla oli rannassa mukana myös kynsientekovälineitä. Ihan kivan näköiset tuli ja vielä ilmaiseksi, melkein:) Kissat nauttivat suuresta ulkotarhasta ja olivatkin siellä melkein koko viikonlopun

Veetillä oli suu messingillä, kun pääsi uimaan, saunaan, kalastamaan Viljamin ja Papan kanssa

Lauantaina skoolattiin Pian kunniaksi, syötiin ihania ruokia, vietettiin mukavaa yhteistä aikaa mukavien ihmisten seurassa ja tietysti taas saunottiin...

Sunnuntai-aamuna Paroni päivysti aamiaispöydässä josko jotain herkkua tulisi tarjolle...

Kässäpussissa oli matkaeväänä neuletakkilangat ja kahdet sukkalangat:)

Nämä sukat valmistuivat melkein koknaan matkan aikana, lankana on joskus käsityö Elisasta ostamani pallo. Ihana lanka, pitää käydä seuraavalla kaupunkikäynnillä tsekkaamassa onko sitä vielä. Niin ja Turkuun on avattu uusi lankakauppa nimeltään Lankamaailma ja aika hulppealta tarjonta kuvien perusteella näyttää, kiva että on tullut uusi lankakauppa ja onhan siellä muitakin käsityötarvikkeita pilvin pimein:)

Ja niinhän sitä sanotaan, että " bortta bra, men hemma best:)
Hyvin meni matka ja mukavaa oli nyt vaan odottelemaan seuraavaa matkaa johonkin..